Wat mensen zeggen

— Eveline Leclercq

"Niet alleen een fijne madam tijdens de intake (gezellige babbel en sterk inzicht!) maar ook tijdens de opruimsessie. Ze gaat er 110% voor en ik ook. Dus: zeer vlotte samenwerking. Waar ik vroeger op een heel weekend mijn huis poetste is het nu op een namiddag gedaan!"

volg ons

  • Facebook Social Icon
  • Blogger Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

Copyright © 2019 Nele Colle  - T 0032 498 136 554info@nelecolle.be - Gent - Belgium - Lindestraat 94, 9090 MELLE - 

Algemene voorwaarden - Privacy policy - Gebruikersvoorwaarden

nele@nelecolle.be - 0498 13 65 54

Nele Colle

Houdt van:

lachen, lezen, muziek maken, een spannende serie, naaien, schrijven, dansen, organiseren, huis organiseren ... Met zoveel interesses is keuzes maken en prioriteiten stellen zeker aan de orde. 

Houdt niet van:

zoeken, inefficiënt werk, koffie, funk en ballonnen

Opleidingen:

leerkracht secundair onderwijs (muziek - Nederlands)  - Artevelde Hogeschool

professional organizer / opruimcoach - CvA

vertrouwenspersoon​ - Provikmo

bijscholing: Professional Organizer op de zakelijke markt - School voor Organizing

 

Ervaring:

Ik werkte jarenlang in het onderwijs (aso, tso, bso, dbso en dko), zowel voor als achter de schermen.

Voor de schermen als leerkracht, achter de schermen als ondersteunend beleidsmedewerker met coördinerende taken. Ik heb in mijn leven al heel wat mogen coachen als leerkracht, reorganiseren en optimaliseren. En natuurlijk ook mogen overleggen met veel verschillende soorten mensen. Want ook dat is zeer leerrijk.

Een grote verbouwing, een huishouden met drie kinderen en engagement in verschillende verenigingen vullen mijn professionele organisatie-ervaringen aan. 

Waarom werd je professional organizer?

Ik was altijd wel vrij georganiseerd. Toen het leven drukker werd, en ik net als veel te veel anderen in een burn-out verzeild geraakte, besefte ik dat orde en overzicht geen luxe waren, maar een nood.

Ik besloot mijn - tot dan sluimerende - passie actief in  in te zetten om in mijn, maar ook anderen hun leven, het overzicht en de rust terug te brengen.

Niet enkel door efficiënter te gaan organiseren, maar ook door te gaan selecteren en de 'rommel' weg te doen. Zelf hield ik vroeger alles bij, weliswaar geordend, maar veel te veel. Toen ik begon op te ruimen merkte ik dat het ontspullen niet alleen rust bracht in mijn huis, maar ook in mijn hoofd. 

Ik leerde namelijk loslaten en relativeren. 

En dat is wat de rust bracht. En energie. En tijd om te doen wat ik leuk en belangrijk vond.

En daarom doe ik wat ik doe: ik wil anderen, jou, letterlijk tijd, geld, plaats en energie geven om te doen wat belangrijk is. Zo houden we ons leven in balans en kunnen we hopelijk de stress- en burn-outcijfers doen dalen.

terug